Diffuser-Doftspridaren 

Aria Ultrasonic Diffuser   diffuser1diffuser2

 

Diffuser/Luftspridare finns i olika modeller till hemmet och bilen ett USB minne.

Sprids oljor ändras strukturen av molekyler som skapar lukter, i stället för att bara dölja dem. De ökar också syrets tillgänglighet, producera negativa joner och släpper naturlig ozon. Många eteriska oljor som lemongrass, orange, grapefrukt, eukalyptus globulus, tea tree, lavendel, frankincense och lemon tillsammans med eterisk oljeblandningar (Purification och Thieves), är mycket effektiv för att eliminera och förstöra luftburna frön/groddar och bakterier.

En kall luftdiffusör är utformad för att sönderdela en mikrofin dimma av eteriska oljor i luften, där de kan förbli svävande i flera timmar. Till skillnad från aroma- lampor eller ljus, skingrar en doftspridare eteriska oljor utan uppvärmning eller förbränning, vilket kan göra oljan terapeutiskt mindre gynnsamt och även skapa giftiga föreningar. Bränd olja kan bli cancerogena.

Forskning visar att med en kall luftspridare kan vissa oljor;

 • Minska bakterier svampar, mögel och obehagliga lukter.
 • Att slappna av i kroppen, minska spänningar och rensa tankarna.
 • Hjälper med viktkontroll.
 • Förbättra koncentration, uppmärksamhet och mental klarhet.
 • Stimulera neurotransmittorer.
 • Stimulera utsöndring av endorfiner.
 • Stimulera tillväxthormoners produktion och mottaglighet.
 • Förbättra sekretionen av IgA antikroppar som bekämpar candida.
 • Förbättra matsmältningfunktion.
 • Förbättra hormonbalans.
 • Lindra huvudvärk.


Börja med att sprida oljor för 15-30 minuter om dagen. När du vant dig med oljor och känner av deras effekter kan du öka doftspridarens tid till 1-2 timmar per dag.

Placera doftspridaren högt i rummet så att oljedimman faller genom luften och tar bort odör som förorsakats av någon substans/ämnen.

Genom att ansluta doftspridare till en timer kan du få bättre kontroll över längd och varaktighet på doftspridare. För någon som har respiratorisk (andnings-) tillstånd, kan oljorna spridas hela natten.

Använd inte mer än en blandning åt gången i en diffusör eftersom detta kan förändra lukt och terapeutiska fördelar. Men en enkel olja kan läggas till en blandning när diffusörer används.

Tvätta alltid doftspridaren innan du använder en annan oljeblandning. Använd naturlig tvål och varmt vatten.

Om du inte har en diffusör kan du lägga till flera droppar eterisk olja till en spray flaska, tillsätt 1 kopp renat vatten, och skaka. Du kan använda detta för att dimma hela ditt hus, arbetsplats, eller bil. 

Att fräscha luften, använda följande eterisk oljeblandningen.
20 droppar Lavendel
10 droppar citron
6 droppar bergamott
5 droppar lime
5 droppar grapefrukt.

Använd outspätt eller blanda med 1 kopp vatten  sätt blandningen i en sprayflaska, skaka ordentligt innan besprutning.